sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Illallinen kahdelle

Viikonloppuna päätin panostaa ruoanlaittoon oikein kunnolla valmistamalla illallisen pitkän kaavan mukaan itselleni ja ystävälleni. Tosin pieniä haasteita menun valitsemisen suhteen ilmeni, ystävälläni kun sattuu olemaan tiettyjä rajoituksia ruoan suhteen: sen on oltava gluteenitonta sekä maidotonta. Punainen liha on myös pannassa. Olin itse lapsena kaikelle mahdolliselle allerginen, joten oli mielenkiintoista astua tavallaan oman äitinsä saappaisiin kauppareissulla, kun piti syynätä tuoteselosteita. 


Tässä siis illan menu:

Hernesosekeitto

Pestoiset kananpojan rullat ja uunissa paistettuja kasviksia

Suklaakakkua vadelmien ja soijakermavaahdon kanssa


Itsellä löytyi omasta ruokavarastosta jonkin verran tarvittavia ainesosia, mutta kokonaissumma oli kahdelta henkilöltä silti sen verran huokea, että päätimme satsata vielä hyvään viiniin. Ruokajuomana toimi australialainen valkoviini Brown brothers Dry muscat



Tein suklaakakun ensimmäisenä jo muutamaa tuntia ennen, sillä yleensä se maistuu paremmalta saatuaan muhia hetken aikaa jääkaapissa. alku- ja pääruoka sen sijaan valmistuvat yhdessä hujauksessa!


Hernesosekeitto:

4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 pussia pakasteherneitä
1 pieni sipuli
1/2 dl Alpro soya- ruokakermaa (17 %)
ripaus: suolaa 
        muskottipähkinää
        valkopippuria




Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää herneet ja silputtu sipuli, ja anna kiehua 10 minuuttia. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta ja lisää soijakerma. Kiehauta keitto nopeasti ja tarjoa heti. 





Pääruoan kanaresepti löytyi Hellapoliisin Kanaruoat-kirjasta.

Pestoiset kananpojan rullat:

4 kpl ohueksi nuijittuja broilerin fileitä
Pasta Basilico- mausteseosta
noin 1/2 dl vihreää pestokastiketta
pala punaista paprikaa suikaleina
öljyä paistamiseen

Uunissa paistetut kasvikset:


Loput paprikasta, joka ei päätynyt kanapihvien väliin
1/2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
150 g kirsikkatomaatteja halkaistuina
öljyä
mustapippuria rouhittuna
paprikamaustetta
suolaa




Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtele ja viipaloi kasvikset. Laita kasvikset kulhoon, sekoita sekaan öljy sekä mausteet ja sekoita kulhon ainesosat käsin. Kumoa kasvisseos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista keskitasolla noin 15 minuuttia.

Nuiji broilerin fileet, ja ripottele pinnalle hieman Pasta Basilico- mausteseosta. Sivele sen jälkeen fileiden pinnalle pestokastiketta ja asettele jokaiselle pihville muutama paprikasuikale. Käännä pihvit tiukalle rullalle. 

Paista hetki kuumalla pannulla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Itse pelkäsin polttavani kanat karrelle, joten ottaessani kasvikset pois uunista, laitoin kanat vuoassa tilalle hieman alle kymmeneksi minuutiksi. 

Ota kanat pois uunista. Sivele pinnalle hieman pestokastiketta ja tarjoa kasvisten kanssa.



Suklaakakku:

100 g leivontamargariinia
200 g Brunbergin tummaa suklaata 
4 kananmunaa
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja

Kakun kaveriksi sopivat vadelmat sekä Alpro soya vispautuva "kerma".





Uuni 180-asteiseksi. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Erottele sulatusprojektin aikana kananmunan keltuaiset sekä valkuaiset toisistaan omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset sellaisenaan vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri omaksi vaahdokseen.

Suklaan-rasvaseoksen sulettua (ja hieman jäähdyttyä) lisää se keltuaisvaahtoon, lisää sekaan myös perunajauhot. Sekoita huolellisesti. Itse käytin tässäkin sähkövatkainta.

Nostele valkuaisvaahto taikinaan hellävaraisesti sekoittaen. Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Anna paistua noin 30-35 minuuttia uunin keskitasolla.

Vispaa soijakerma. Ota kakku uunista, käännä se ylösalaisin ja koristele tomusokerilla sekä vadelmilla. Tarjoa soijakerman kera.

Vähän pimeä kuva, mutta kakku kuitenkin näkyy!



Oli muuten tämän illallisen jälkeen molemmilla herkuttelijoilla aika raukea fiilis. :)

- Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti