lauantai 16. helmikuuta 2013

Tiistai on murekepäivä!

Innostuin tekemään eräänä päivänä lihamureketta. Miksi? Vastaus löytyy tältä videolta, hahhahhaaa:




Tähän saakka olen ollut hyvin skeptinen lihamurekkeen suhteen, sillä ruokalajin nimi kuulostaa jotenkin... epäilyttävältä. Mutta turhat luulot karisivat sen siliän tien ensimmäisten suupalojen jälkeen. NAM! Tuskin kuitenkaan joka tiistai alan tätä ruokaa vääntämään, ei tulisi bloggailusta muuten mitään! :)

Lihamureke (noin 4-5 annosta):

2 dl Piltti porkkanaa ja perunaa- kasvissosetta
1 kananmuna
1 sipuli 
1 dl korppujauhoja
noin 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta
ripaus oreganoa
400g jauhelihaa

... ja lihamurekkeen lisukkeeksi sopivat loistavasti...

Uunijuurekset:

3 porkkanaa
1 palsternakka
3 keskikokoista perunaa
2 punasipulia
noin 1/2 dl rypsiöljyä
2 tl yrttisekoitusta
(suolaa, pippuria)





Aivot vai paketillinen jauhelihaa?






Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita kulhossa piltti, muna, silputtu sipuli ja mausteet. Anna turvota hetki. Sillä aikaa kuori ja lohko juurekset sekä sipulit. Voit heittää uunijuuresten sekaan myös muutaman valkosipulinkynnen lisämakua tuomaan.

Lisää jauheliha mureketaikinaan, ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Aseta taikinapallo keskelle uunipeltiä leivinpaperin päälle ja muotoile se pitkänmalliseksi murekkeeksi. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy sekä mausteet sekaisin. Lisää kasvikset kulhoon ja kääntele niitä käsin, jotta kaikki maustuisivat tasaisesti. 

Ota uunipelti pois uunista ja kumoa kasvikset tasaisesti molemmin puolin mureketta. Paista vielä toiset noin 20-25 minuuttia. 





:)

- Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti