torstai 7. helmikuuta 2013

Lasten mehuhetki

Tänään kolme kaveriani tulivat luokseni, ja me söimme lättyjä! Ei lettuja, ohukaisia eikä pannareita, vaan lättyjä! Lätyt ovat loistava makea ruoka, koska ne toimii aina: valmistuu nopeasti ja helposti, toimii erinomaisesti arkena ja ovat parasta hyvässä seurassa nautittuna :)





Vaahtoutuva vaniljakastike on oiva vaihtoehto kermavaahdon sijaan.


Pitsireunat saat, kun et säästele...voita!


Täytyy kyllä myöntää, että muut ainesosat mittasin, mutta jauhoista mulla ei ole mitään käryä! Eri ohjeita vertailemalla päädyin sitten seuraavanlaiseen määrään. Jos ei tunnu itselle oikealta, niin ole tarkkana jauhoja lisäillessä.



Lättytaikina:

(neljälle)

5 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl rypsiöljyä
voita paistamiseen

Tarjoiluun:

pakastemarjoja, esim. mansikkaa ja mustikkaa
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
sokeria


Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito sekaan. Kivennäisvesi tulee viimeisenä! Lisää taikinaan jauhot, sokerit, suola sekä rypsiöljy ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa, esim 20min.

Taikinan turvotessa vaahdota vaniljakastike.

Lisää juuri ennen lättyjen paistamisvaihetta kivennäisvesi, kuumenna pannu liedellä ja anna pa... paistua voissa! Eka lätty menee itsellä aina pieleen, mutta samalta se maistuu kuin sitä seuraavat yksilöt. :)

Tarjoa lisukkeiden kanssa ja nauti hyvässä seurassa.











Tuolla näkyy vielä yks lätty...jaksaisinkohan syödä sen?

- Salla


1 kommentti: