Vaahtoutuva vaniljakastike on oiva vaihtoehto kermavaahdon sijaan. |
Pitsireunat saat, kun et säästele...voita! |
Lättytaikina:
(neljälle)
5 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl rypsiöljyä
voita paistamiseen
Tarjoiluun:
pakastemarjoja, esim. mansikkaa ja mustikkaa
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
sokeria
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito sekaan. Kivennäisvesi tulee viimeisenä! Lisää taikinaan jauhot, sokerit, suola sekä rypsiöljy ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa, esim 20min.
Taikinan turvotessa vaahdota vaniljakastike.
Lisää juuri ennen lättyjen paistamisvaihetta kivennäisvesi, kuumenna pannu liedellä ja anna pa... paistua voissa! Eka lätty menee itsellä aina pieleen, mutta samalta se maistuu kuin sitä seuraavat yksilöt. :)
Tarjoa lisukkeiden kanssa ja nauti hyvässä seurassa.
Tuolla näkyy vielä yks lätty...jaksaisinkohan syödä sen? |
- Salla
ootte ihanii
VastaaPoista