torstai 31. tammikuuta 2013

Chorizo-keitto

Hola chicas y chicos! 

Tässä olisi ohje hieman erikoisemmalle makkarakeitolle! Espanjalaisesta chorizo-makkarasta tehty keitto on aivan taivaallisen hyvää, sillä sen maku on todella täyteläinen...lieneekö salaisuutena makkaran rasvapitoisuus? :D 










Chorizo-keitto (noin neljä annosta):

200 g chorizo-makkaraa
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
noin 1 tl chilimurskaa
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
250 g kirsikkatomaatteja
2-3 dl kidneypapuja
1 rkl balsamicoa
maustamiseen suolaa ja pippuria
ranskankermaa tarjoiluun

Leikkaa chorizo pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Ruskista makkarat ja sipulit pannulla. Itse en käyttänyt paistamisessa öljyä, sillä chorizo on todella rasvaista ja "öljyää itse itsensä". Lisää tomaattipyree sekä chilimurska. Kuumenna heti.

Kuumena vesi kattilassa, heitä sekaan lihaliemi sekä halkaistut tomaatit. Keitä tomaatteja noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi pavut ja balsamico. Kiehauta keitto nopeasti, ja ota sen jälkeen pois liedeltä. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Soppa on valmis! Lisää tarjoiluun nokare ranskankermaa keiton pinnalle.



Niin hyvvöö!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti