Taikinan kohotessa ehtii vaikka... tiskata? |
Pellillinen focaccia-leipää:
Taikina:
3 dl vettä
n. 1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnäleiseitä
1 ps kuivahiivaa
n. 5dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
mustia oliiveja (viipaloituja)
fetajuustoa pieninä murusina
Voiteluun:
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri sekä vehnäleseet. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Mulle tuo 5 dl jauhoja oli riittävä määrä, mutta lisää kannattaa laittaa jos itsestään siltä tuntuu. Lisää lopuksi oliiviöljy. Jossei tykkää oliiviöljystä, niin rypsiöljyäkin voi toki käyttää. :)
Kaada taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30min. Uuni päälle lämpiämään 225- asteiseksi.
Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja, ja lisää näihin kuoppiin oliivit sekä feta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20min. Itse taisin pitää hieman about 17min uunissa.
Ota focaccia uunista, ja voitele se vielä rosmariinilla maustetulla oliiviöljyllä. Siten leikkaa pala, ja ota haukku!
- Salla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti