torstai 24. tammikuuta 2013

Focaccia

Äkkäsin yhtenä päivävä vehnälese- paketin kyljestä tosi oivallisen focaccia- leivän ohjeen, ja pakkohan sitä oli testata. Täytyy myöntää, että focaccia toimii erittäin hyvin myös vähän kuitupitoisempana - tosin joku syntyperäinen italialainen kulinaristi saattaisi olla tyystin eri mieltä. En edes tiedä, kuuluuko "siihen oikeaan" focacciaan laittaa fetaa, mutta hällä väliä, tässä tulee ohje! :)





Taikinan kohotessa ehtii vaikka... tiskata?



Pellillinen focaccia-leipää:

Taikina:
3 dl vettä
n. 1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnäleiseitä
1 ps kuivahiivaa
n. 5dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle
mustia oliiveja (viipaloituja)
fetajuustoa pieninä murusina

Voiteluun:
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri sekä vehnäleseet. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Mulle tuo 5 dl jauhoja oli riittävä määrä, mutta lisää kannattaa laittaa jos itsestään siltä tuntuu. Lisää lopuksi oliiviöljy. Jossei tykkää oliiviöljystä, niin rypsiöljyäkin voi toki käyttää. :)

Kaada taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30min. Uuni päälle lämpiämään 225- asteiseksi.

Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja, ja lisää näihin kuoppiin oliivit sekä feta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20min. Itse taisin pitää hieman about 17min uunissa.

Ota focaccia uunista, ja voitele se vielä rosmariinilla maustetulla oliiviöljyllä. Siten leikkaa pala, ja ota haukku!  




- Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti