perjantai 4. tammikuuta 2013

Vautsi, mitä pullia!

Hei kaikille!

Uskomatonta, ensimmäinen postaus tässä blogissa! Historian lehdet havisevat :)



Otin eilen pakastimesta jauhelihaa sulamaan tätä päivää varten. Liian myöhään kuitenkin tajusin sen faktan, että on aika nihkeää (ja suoraan sanottuna tylsää) tehdä ensimmäinen postaus jauheliharuoasta, mutta tässä nyt ollaan! 



Päätin siis pyöräyttää yrttisiä lihapullia tomaattikastikkeessa. Itse olin kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, sillä olen suuri lihapullien ystävä.













YRTTISET LIHAPULLAT:

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
50g parmesan-juustoraastetta
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
ripaus muskottipähkinää
oreganoa
paprikamaustetta
mustapippuria
suolaa
400g jauhelihaa


TOMAATTIKASTIKE:

loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
n. 1dl vettä
2 laakerinlehteä
1/2 kasvisliemikuutio
500g tomaattimurskaa



Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa keskenään. Anna seistä muutaman minuutin ajan. Uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Pistä sipulit silpuksi ja pehmennä niiden rakenne halutessasi öljyn kera mikroaaltouunissa. Voit kuullottaa sipulit myös paistinpannulla. Huuhtele basilikanlehdet vedessä ja silppua nekin niin hienoksi kuin suinkin.

Lisää korppujauhojen sekaan kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Pyöräytä taikinasta mieleisesi kokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunissa n. 20-25min.

Valmista kastike kattilassa. Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä ja lisää samalla sekaan tomaattipyre. 

Lisää tomaattimurska ja vesi kattilaan sipulien sekaan, samoin kasvisliemikuutio sekä laakerinlehdet. Kannattaa maustaa oman maun mukaan - itse sain kastikkeeseen mukavasti potkua laittamalla sekaan salsadipin jämät. Anna maustua kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden maustua siellä hetken aikaa. Keitä kaveriksi pastaa.

Pasta lautaselle, tomaattikastike lihapullineen sekaan, ripaus parmesan- juustoa päälle ja avot!



Köttbullar, namnam!


Mulle maistui, ja toivottavasti maistuu teillekin! 


-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti