maanantai 14. tammikuuta 2013

Kasvispitsaa

Kiireinen bloggari ilmoittautuu! Vihdoinkin viikonloppuna ehdin laittamaan ruokaa ja tehdä ensimmäisen postaukseni blogiimme.
Perjantaina sain ystävän kylään ja kokkailin kasvispastaa ruuaksi. Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että kuvia tuli otettua heikonlaisesti. Pastakokeilu osoittautui kuitenkin niin onnistuneeksi, että teen pastaa varmasti toistekin ja silloin jaan reseptin teidän kanssanne. 

Pastatarpeista jäi yli kesäkurpitsaa ja munakoisoa ja pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin tehdä sunnuntaina kasvispitsaa, sillä ratatouilleen aineita ei ollut tarpeeksi ja keitossa munakoiso ja kesäkurpitsa olisivat menneet muusiksi. 



Kasvispitsa (pellillinen)

pohja:
2dl vettä
2tl kuivahiivaa
4dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl suolaa
ripaus sokeria
loraus öljyä

täyte:
tomaattimurskaa
1 sipuli
½ kesäkurpitsa
1/3 munakoisoa
6 kirsikkatomaattia
sieniä
oliiveita
fetajuustoa
oreganoa

pinnalle:
2dl juustoraastetta­

Aloita pitsapohjan teosta. Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää kuivahiiva ja suola. Kun hiiva on liuennut veteen lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Taputtele/ kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pohjan kohota leivinliinan alla. 

Kun pohja on kohoamassa, aloita täytteen teko.  Viipaloin kesäkurpitsa ja munakoiso. Itketä kasvikset.  (Toisinaan sekä kesäkurpitsa että munakoiso voivat olla kitkeriä, joten ne tulee itkettää. Itkettäminen poistaa kasviksista myös ylimääräisen veden.  Itkettäminen tapahtuu niin, että  munakoison ja kesäkurpitsan viipaleet levitetään esim. leikkuulaudan päälle ja niiden päälle ripotellaan suolaa. Odotellaan hetki ja siivut alkavat "itkemään" eli neste pisaroi siivujen pinnalla. Tämän jälkeen ”kyyneleet” ja ylimääräinen suola pyyhitään pois ja kasvikset ovat käyttövalmiita.) Sillä välin kun munakoisot ja
kesäkurpitsat itkevät, viipaloi muut täytteet. 
Minulla oli pakkasessa pieni määrä metsäsieniä, jotka sulatin mikrossa ja käytin täytteenä mutta esimerkiksi myös herkkusieni sopii hyvin täytteeksi. 

Kun kaikki täytteet on viipaloitu, levitä pitsapohjalle tomaattimurskaa, johon on sekoitettu maun mukaan oreganoa ja tippa vettä.  Tämän jälkeen voi aloittaa pitsan täyttämisen. Täyttäminen kannattaa aloittaa munakoisoista ja kesäkurpitsoista, jonka jälkeen voi pitsan maun mukaan lisätä muut täytteet. 

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.  





Makoisia hetkiä blogimme parissa!
Bon Appétit!

-Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti