torstai 17. tammikuuta 2013

Nuudeli-katkarapuhässäkkä

Tässä teille mahdoton yhtälö: terveellinen, nopea, maukas ja proteiinipitoinen resepti!

Aina silloin kun en jaksa kikkailla keittiössä, on kiire tai laiskottaa, teen tällaisen nopean pöperön. Kutsun tätä nyt "nuudeli-katkarapuhässäkäksi", koska en keksi parempaakaan nimeä sille. Tämä hässäkkä valmistuu 15 minuutissa, ja maistuu oikeasti hyvälle! Ja kaikille urheilijoille ja painonsa kanssa taisteleville tiedoksi - tää on myös terveellistä! Ulkonäöllisesti hässäkkä ei ehkä kelpaisi kokkiohjelmiin, mutta arjen kiireessä toimii kuin unelma!

Siinä olisivat sitten pääraaka-aineet...






Nuudeli-katkarapuhässäkkä
(1 annos)

2rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paketti nuudeleita
90g (n. 1,5dl) katkarapuja
3 kananmunan valkuaista
1 kananmunan keltuainen
hieman alle 0,5 dl soijakastiketta
paprikamaustetta
chilijauhetta
pippurirouhetta

Silppua sipulit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja heitä nuudelit sekaan. Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi. Valuta nuudelit siivilän läpi erittäin huolellisesti

Kuumenna pannu ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää pannulle nuudelit sekä katkaravut, ja annan niiden paistua muutama minuutti. 

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Kaada valkuaiset sekä yksi keltuainen pannulle. Kääntele puulastalla kananmunaseosta, kunnes se on kunnolla hyytynyt, lisää mausteet sekä soijakastike. Anna soijakastikkeen haihtua pannulla, lisää ripaus sokeria jos pelkäät ruoan olevan liian suolaista. 



Enjoy! 

- Salla

1 kommentti:

  1. Tätä voisin vaikka kokeilla joskus... Tosin vehnänuudelihuttu ei ole kovin ravinteikasta, joten se olisi sitten täysjyvänuudelia mun tapauksessa ;)

    VastaaPoista